Yangın kapısı Temel Açıklaması
Yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın bapsı evgin çıkış dâhilin kullanılacaksa o devir gerekli koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında uyanıklık edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura özen edilmelidir.
şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış kapısı adına çatı kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak kucakdokuması ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı elan buna bağlı olarak henüz adi olmaktadır.
Bapnın bedii örgüsı ve istem edilen aksesuarların yararlanmaı fiyatı aracısız olarak etkilemektedir.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı kat ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emin hava oluşturur.
Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yüzının bariz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.
Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna tuzakınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle Yangın çıkış kapısı ikitelli yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bunu bulmak muhtevain yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir, kanat yüzey sahaı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) omurga amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki duman, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara intikalini çelmek yahut mümkün evetğu derece geciktirmektir.